Spaghetti alla Bolognese - mėgstamiausias maltos mėsos padažas

Šis receptas yra pagal Beatą iš jos primosios knygos. Pirmą kartą kai jį radau, atrodė ne, jau aš štai šito nedarysiu, užtrunka marias laiko, bet kai pirmą kartą tas marias laiko turėjau, susigundžiau ir pabandžiau - ir buvo verta.

Iš karto pasakau, kad jį pagaminti užtrunka, bet jis to vertas. Aš dažniausiai pasidarau dvigubą kiekį ir tada jo užtenka ir sočiai vakarienei mums su vyru, ir įsidėti į darbą kitai dienai, ir dar likutį sudedu į indelį. Jis pastovėjęs porą dienų, dar skanesnis tampa ir su bet kuo galima jį valgyti.

Aš jį dedu ir į lazaniją. Šį kartą valgėme keturiese (prisijungė ir mano tėvai), taigi šio padažo pirmadienio vakare jau nebebuvo.

Spaghetti alla bolognese (aš kartais kažko nededu, kažką dedu, nuo nuotaikos priklauso ir nuo to, ką turiu šaldytuve).

Receptas 4-5 žmonems (pagal Beatą):

500 g maltos jautienos (aš imu ir kiaulę, ir kalakutą, ir vištieną kartais)
1 svogūnas
4 skiltelės česnako (aš dedu daugiau, mėgstu česnaką)
5 vidutinio dydžio morkos
2 saliero lapkočiai (dėl aromato idealiai pagardina)
džiovinto raudonėlio (iš akies, bet mažiausiai - 1 šaukštelį)
džiovinto baziliko (iš akies, bet mažiausiai 1 šaukstelį)
džiovinto čiobrelio (iš akies, bet mažiausiai 0,5 šaukštelio)
lauro lapas, druska, pipirai
1 šaukštas pomidorų pastos (jei neturite, gali pakeisti pomidorų padažas, tik daugiau tada jo reikia)
2 skardinės (arba 800 ml) savo sultyse konsevuotų luptų pomidorų (aš dedu ir naminius su lupenomis - labai skanu būna)
Balzaminio acto (apie 1 šaukštą)
Vorčesterio padažo (apie 1 šaukštą)
cukraus (apie pusę šaukštelio, kur rūgštelė, ten ir cukraus reikia)
pakelis spagečių
parmezano sūrio pabarstymui (tinka bet koks).

Taigi, gamyba nesudėtinga, tik reikia laiko padažo troškinimui, nes jei jis netroškintas, ne toks skanus, kai ištroškintas, puikus :)

1) Pakepiname mėsą, kol suskrunda. Geriau pakepinėti po nedaug mėsytės, nes kitu atveju, jei jos per daug, ji išskiria labai daug sulčių ir troškinasi, o ne skrunda.

2) Kepiname svogūną, kol suminkštėja

3) dedame česnaką,

4) dedame morkas ir saliero stiebus (šį kartą pamiršau nusipirkti saliero stiebų, todėl labai man jų trūko)

5) Sudedame jau pakepintą mėsytę į daržoves

6) Įberiame raudonėlius, baziliką ir čiobrelius, įmetame lauro lapą, dedame druską, pipirus, įdedame šaukštą pomidorų pastos

7) Ant mėsos ir daržovių pilame konservuotus pomidorus be odelių (jei pomidorai nesmulkinti, aš juos pasmulkinu, kad geriau išsitroškintų)

8) Uždengiame ir ant nedidelės ugnies troškiname apie valandą. Čia ir yra ilgoji dalis, bet aš dažniausiai, kol išsitroškina padažas, dar sriubytę kokią išverdu.

9) Po valandos paragauti ir įdėti, jei reikia daugiau druskos, tada įpilti balzaminio acto, Vorčesterio padažo ir įberti cukraus ir dar patroškinti 5 minutes.

Ant spagečių (galima ir kitokios formos makaronų) dedame paruošto padažo, uždedame tarkuoto sūrio ir skanaus.

Pirštus galima apsilaižyti :)

Mano lėkštė buvo tuščia labai greitai, kaip ir visų kitų.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

"Tiuninguoti" čenakai arba Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir džiovintais grybais

Tobuliausi imbieriniai sausainiai

Tortas "Juodasis miškas" - užsakymas tėčio gimtadieniui