Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu

Taigi išbandžiau daugelio mano pažįstamų išgirtą pyragą su obuoliais, kuris mane sudomino, nes buvo lengvai pagaminamas, kas man labai aktualu :) ir kitoks, nei visi tradiciniai. 

Taigi Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu! Skamba beveik kaip tortas. Receptą pasiskolinau iš tinklaraščio Skanu, gražu ir su meile..Rita ir pyragą vertinčiau 9 balais iš 10, vient odėl, kad pirmas blynas buvo šiek tiek prisvilęs ir vėliau paaiškinsiu kodėl.

26 cm. skersmens formai                              

Tešlai:
150 g. sviesto
2 st.  miltų                    
0,5 st. grietinės  30 %
1 v.š. kepimo miltelių

Įdarui:
8 vidutinio dydžio obuoliai (geriau rūgštesni)
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 st. grietinės
2 v.š. miltų

Stiklinė yra 250 ml

Sviestą ištirpiname, atvėsiname ir supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą. Tešla nelimpa prie rankų, ją lengvai išformuojame į kepimo indą, pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime  įdarą.
Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus. Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ir likusį užpilą. Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis, tada prireiks papildomai 2 nedidelių obuoliukų. 

Įkaitiname orkaitę ir kepame 180 *C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo, gali kepti ir ilgiau. Jeigu forma mažesnio skersmens nei 26 cm. pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.

Aš kepiau 50 minučių bet kitą kartą kepsiu ilgiau, nes pyrago viduriukas liko šiek tiek skystokas, todėl iki tobulumo šiek tiek pritrūko. Labai sunku pastebėti kaip tas pyragas iškepa, nes tradicinis būdas su pagaliuku neveikia, nes įdaras lieka skystokas, todėl skaniausias šis pyragas pastovėjęs per naktį ar net parą. Reikia aišku bandyti su savo orkaite, nes kiekviena juk skirtinga.

Sėkmės ir skanaus.


Aš žinau, kad kepsiu tikrai dar ne vieną kartą ir dar šį sezoną, nes obuolių dar turiu pilną krepšį :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

"Tiuninguoti" čenakai arba Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir džiovintais grybais

Tobuliausi imbieriniai sausainiai

Tortas "Juodasis miškas" - užsakymas tėčio gimtadieniui