Tortas "Juodasis miškas" - užsakymas tėčio gimtadieniui

Šį kartą, tortą kepiau iš dalies ne sau, o užsakyta mamos. Artėjo tėčio gimtadienis, todėl deserto atsakomybę gavau aš. Laužiau galvą kokį receptą išbandžius, nes norėjosi rimto, "vyriško", nekasdieniško torto ir akis užkliuvo už torto "Juodasis miškas" recepto. Šį tortą esu valgiusi tik iš parduotuvės arba kepyklėlių. Receptų radau įvairių, todėl išsirinkau savo akiai ir skoniui labiausiai patikusį.

Tortui padaryti reikia šiek tiek laiko, bet svarbiausia viską iš anksto pasiruošti. Pirmiausia iš vakaro siūlau išsikepti biskvitus ir pasiruošti vyšnias.

Receptūra buvo 24 cm. formai, o maniškė 28 cm, taigi biskvitas man gavosi per plonas, todėl juos kepiau du, ko pasekoje, sluoksniai gavosi storoki. Kitą kartą tešlą maišysiu pusantros recepto normos.

Biskvitui:
4 kiaušiniai
150 g cukraus
160 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos

Vyšnioms:
300 g šaldytų vyšnių (aš naudojau 400 g ir kitą kartą naudosiu dar daugiau, nes jos suteikia šlapumo ir man jų trūko)
2-3 v.š. cukraus
5-6 v.š. alkoholio (naudojau brendį)

Grietinėlės kremui:
420-450 ml grietinėlės 35 %
4 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant šaukštelio galiuko

Šokoladiniam kremui:
150 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės 35 %
30 g sviesto
5 g želatinos

Vyšnios. Geriau pasiruošti iš vakaro. Jas užpilame cukrumi, alkoholiu ir paliekame per naktį šaldytuve. Susidariusį skystį nupilame (galima praskiesti su vandeniu, bet man nereikėjo, nebent dėl kiekio). Jei trūksta saldumo - įberiame į sirupą cukraus. Šiuo sirupu laistysime biskvitus.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubės ir taps tiršta. Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (tikriname mediniu pagaliuku). Iškeptą atvėsiname ir perpjauname į 4 lakštus.
Grietinėlė. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo.

Šokoladinis kremas. Želatiną užpilame 15 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Šokoladą ir sviestą puode maišydami ištirpiname ant mažos ugnies, supilame ištirpintą želatiną, išmaišome. Viską atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome ją į šokoladą ir išplakame mikseriu mažu greičiu. Turi gautis purus, nesukritęs kremas. Pastatome trumpam į šaldytuvą, kad pradėtų stingti, t.y. kad tepant netekėtų nuo biskvito.
Torto surinkimas.
Dedame į formą biskvitą, sulaistome vyšnių sirupu (4-5 v.š.), dedame pusę vyšnių (dėjau trečdalį), tepame pusę grietinėlės.
Ant grietinėlės dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame šokoladinį kremą.
Dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, dedame dar trečdalį vyšnių ir likusią grietinėlę, uždengiame ketvirtu biskvitu.
 Galvojau, kaip tortą papuošti ir nusprendžiau, kad kadangi tortas sunkus, saldus ir labai šokoladinis, papuošimuose taip pat naudosiu šokoladą.

Visą tortą suliejau šokolado glajumi:
100 ml pieno
2 šaukštų cukraus pudros
100 g juodojo šokolado

Į puodelį įpilkite 100 ml pieno ir įdėkite 100 g juodojo šokolado. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol šokoladas išsilydys. Nuolatos maišykite. Įberkite du šaukštus cukraus pudros ir masę gerai išsukite šaukštu.Palikite glajų šiek tiek atvėsti, kol ji ims tirštėti.
Tortą iš visų pusių aptepiau glajumi ir ant viršaus sudėliojau likusias vyšnias.
Tačiau tortas vis tiek neatrodė išbaigtas, todėl ant torto nugulė baltojo šokolado tvorelė, kurią pasigaminti pasirodo nėra taip sudėtinga: iš sviestinio popieriaus išsikerpame tokio ilgio ir aukščio juostą (plius 1 cm ir į ilgį ir į aukštį), kokios tvorelės norėtume. Puodelyje ištirpiname 200 g šokolado, sudedame jį į konditerinį maišelį (aš neturėjau, todėl sudėjau į paprastą), prakerpate galiuką ir piešiate tokią tvorelę ant sviestinio popieriaus, kokią norite.
 Paliekame apstingti, geriausia kuo šalčiau. Iki galo nesustingus, imame sviestinį popierių ir apsukame tortą ir atsargiai prispaudžiame, bei dedame į šaldytuvą iki galo sustingti. Sustingus - popierių gražiai nuimame.
Tortą reikėtų palaikyti bent parą, o dar geriau - dvi. Tuomet atsiskleidžia tikrasis jo skonis.

Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

"Tiuninguoti" čenakai arba Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir džiovintais grybais

Tobuliausi imbieriniai sausainiai