Suaugusiųjų arba kavos ir šokolado keksiukai su apgirtusiomis razinomis


Nors šiuos keksiukus keliau ir 10 Jonuko mėnesiadieniui, manau jie puikiai tiks ir suaugusiųjų Velykoms. Jie pakankamai sodrūs ir puošnūs, todėl papuoštų bet kokią šventę. O jei įjungti fantaziją, tai ir papuošti galima "visais metų laikais".
Kodėl suaugusiųjų? Ogi todėl, kad šių keksiukų sudėtyje yra per daug suaugėliškų gėrybių, kaip aš sakau tai yra šokoladiniai kavos keksiukai su apgirtusiomis razinomis ir maskarponės karameliniu kremu paskanintu brendžiu. Jei susigundėte, skaitykite toliau ;)

12 keksiukų tešlai  reikės:
100 g razinų
50 ml brendžio
120 g sviesto
100 g juodojo šokolado
1 šaukšto tirpios kavos
100 ml pieno
150 g cukraus
2 kiaušiniai
30 g kakavos
170 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui reikės:
200 g maskarponės sūrio
150 g Rududu
1 šaukštelio tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
1-2 šaukštų brendžio (arba skysčio, likusio išmirkius razinas)

Taigi gaminame keksiukus:

  1. Įjungti orkaitę 190 laipsnių.
  2. Būtų gerai, kad razinas pasiruoštumėte truputėlį ankščiau, nes reikia, kad jos "apgirstų". Razinas nuplaukite, užpilkite brendžiu ir palikite kelias valandas, geriausia per naktį. O jei reikia skubiai, tai prieš užpilant brendžiu, nuplikykite karštu vandeniu. 
  3. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėkite į nedidelį indelį ir kaitinkite vis pamaišydami, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė.
  4. Tada po truputėlį supilkite pieną ir sudėkite tirpią kavą, pašildykite, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina.
  5. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kakava ir kepimo milteliais.
  6. Kiaušinius šiek tiek paplakite su likusiu cukrumi.
  7. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilkite ant miltų ir išmaišykite. Tada supilkite kiaušinius ir išmaišykite, suberkite brendyje mirkusias razinas ir vėl išmaišykite - bus vientisa vidutinio tirštumo tešla.
  8. Pilkite ją į kepimo formeles ir kepkite apie 20-25 minutes, kol iškils ir sutvirtės.

Kremui:
  1. Šaukštelį tirpios kavos ištirpinkite šaukšte karšto vandens, šliūkštelėkite šaukšta ar du brendžio ir išmaišykite.
  2. Maskarponės sūrį sudėkite į dubenį ir pradėkite plakti, kad jis truputėlį suminkštetų, tada sudėkite Rududu, supilkite kavos ir brendžio mišinį. 
  3. Išplakite, kad masė taptų vientisa. 
  4. Puoškite konditerinių švbierkštu, peiliu, šaukštu, ar kuo leis fantazija :)

Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

"Tiuninguoti" čenakai arba Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir džiovintais grybais

Tobuliausi imbieriniai sausainiai

Tortas "Juodasis miškas" - užsakymas tėčio gimtadieniui