Šventiniai Biscotti

Šiuos sausainius labai norėjau iškepti Kalėdoms, bet kaip visada pritrūko šiek tiek laiko dėl Jonuko judrumo ir greito augimo. Su kiekviena diena to laiko vis mažiau ir mažiau, nes reikia lakstyti paskui namų vijurką.
Na, o , bet, tačiau vieną darbo dieną, įsikinkiusi Jonuką į kėdutę, nusitransportavusi jį į virtuvę ir pasitelkusi jį į pagalbą, kad būtų smagiau, išbandžiau šį nesunkų ir mane sužavėjusį receptą.

Taigi, kol Jonukas barškino savo žaislais ir įrankiais aš minkiau, maišiau ir kepiau, kol namai pakvipo vėl Kalėdomis ir pasklido neramus Jonuko zirzeliavimas, reiškiantis, kad nusibodo jam kepti sausainius :)

Ingridientai:
350 g kvietinių miltų
2 šaukšt. kepimo miltelių
2 šaukšt. pyrago prieskonių (cinamonas, kardamonas, muskatas, pipiriukai, imbieras ir t.t)
250 g cukraus
3 kiaušiniai
1 apelsino žievelė (aš nedėjau, nes nemėgstu žievelių)
85 g razinų
85 g džiovintų vyšnių (aš dėjau spanguoles)
50 g migdolų
50 g pistacijų

Gaminimas yra visai nesudėtingas, todėl ačiū Jonukui už kantrybę ir pagalba.

1) Miltus persijoti su kepimo milteliais ir sumaišyti su prieskoniais.
2) Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi iki baltos masės ir įmaišyti miltų mišinį.
3) Galiausiai į masę įmaišyti džiovintus vaisius, riešutus ir apelsino žievelę, jei naudojate.
4) Tešlą sudėkite į kokią tik norite formą (aš naudojau pačia didžiausią turimą stačiakampę), kad tešla pasiskirstytų kokio 1-1,5 cm storumu ir kepti apie 30-45 min, 180 laipsnių orkaitėje.
5) Išėmę pyragą, supjaustykite (būtinai aštriu peiliu) norimo dydžio gabaliukais (aš pjausčiau 1-1,5 cm storio juostelemis, kurias dar dalinau į 3 dalis) ir gabaliukus dar kepkite 15-20 min, 100 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

"Tiuninguoti" čenakai arba Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir džiovintais grybais

Tobuliausi imbieriniai sausainiai

Tortas "Juodasis miškas" - užsakymas tėčio gimtadieniui