Tobuliausi imbieriniai sausainiai

Labai seniai norėjau išmokti kepti imbierinius sausainukus, bet ne bet kokius :) man idealiausi sausainukai yra ploni, traškūs ir svarbiausia aštrūs. Tokie tirpsta burnoje. Ir man pavyko. Aišku teko šiek tiek pažaisti, nes tešla gaunasi labai lipni, bet man patiko šis vargas, nes sausainių, bandžiaus skaičiuoti išėjo virš 200 :) papuošiau eglutę, apdovanojau visus Kalėdoms ir liko dar valgymui.


Tešlai reikia:


100 g rudojo cukraus 
100 g baltojo cukraus 
100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus) 
75 ml vandens 
150 g sviesto 
1 v. šaukšto cinamono 
1 v. šaukšto malto imbiero 
1 v. šaukšto maltų kardamonų 
½ a. šaukštelio juodųjų pipirų 
1 a. šaukštelio kepimo miltelių 
500 g miltų



Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo (medaus) ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps (neužvirkite). Nukelkite nuo ugnies ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir kepimo miltelius.
Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir užminkykite vientisą tešlą. Tešla bus minkšta, bet nebijokite, pastovėjus ji sutirštės. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt.

Tešlą dar kartą išminkykite, kol lengvai minkysis. Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite tešlą, išpjaukite norimos formos sausainius. Tešla labai limpa, taigi reikia pažaisti. Nepadauginkite miltų, nes tešla tampa tiesiog biri. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite 8-10 minučių orkaitėje 180 °C. 
Palikite atvėsti ant kepimo skardos. 
Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

"Tiuninguoti" čenakai arba Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir džiovintais grybais

Tortas "Juodasis miškas" - užsakymas tėčio gimtadieniui